BABIQ.SE – PEDAGOGISKA & EKOLOGISKA LEKSAKER

Efter jobbet hämtade jag ut paket från Babiq.se. Jag är så otroligt jäkla nöjd, det är sällan jag fastnar för prylar – men dethär var något utöver det vanliga. Pedagogiska leksaker som bidrar till utveckling. Produkterna jag beställde är av trä, ekologiska och giftfria. Tillverkade under sjyssta villkor, ibland under social entreprenörskap. Dessutom tok-bra priser trots alla aspekter.

Jag beställde ett stort klosspaket, en skallra, en bit/greppbjörn och giftfria kritor. Ska lägga in en extra beställning av bitringar, sååå fina att ge bort i present!

IMG_0066
Bygga i oändlighet! Klossarna har färgats genom att de tumlats i trummor med körsbärskärnor, de omålade är behandlade med linolja. Tillverkat av ett familjeföretag, i en liten by i Polen. Tänk vilket hantverk, gör leken så mycket charmigare…
IMG_0058
”Fina kritor formade som små stenar. Lätta att hålla i och roliga att rita med. Kritorna hjälper barnen att utveckla finmotoriken och få ett korrekt penngrepp. Barnet håller dessa kritor automatiskt med tumme, pek och långfinger i ett korrekt penngrepp.”
Material: Tillverkade i USA av koscher sojavax som odlats i USA utan bekämpningsmedel. Sojavaxet har därefter färgats med naturliga mineralpigment. En helt giftfri produkt som därmed inte innehåller ohälsosamma kemikalier som kan skada ditt barn. Kritornas påse är av ekologiskt odlad bomull.IMG_0064


Trä är ett bra material för en bitring eftersom bakterier inte fäster på trä på samma sätt som på plast.”
Material: Tillverkad av noga utvalt FSC certifierat lönnträ. Oljad med botaniska oljor och bivax. Helt fri från alla skadliga kemikalier. Bitringen är handgjord av ett familjeföretag som njuter av att designa fantastiska leksaker i den vackra bergsbyn vid skogen där fabriken finns.IMG_0071
Måste även tipsa om detta amningshalsbandet, visste inte att sånt fanns. Dör lite så mysigt! 14273521_10154489761176241_1711124279_o
Ser just vilken fruktansvärd utväxt jag har, blir frissan imorron!14248118_10154489761261241_254727933_o