NYA MORGONRUTINER & BARNVAKT ÅT FILIP…

Idag vart det premiär både med nya morgonrutiner och barnvakt åt Filip! Båda gick jättebra, jag krigade mig upp redan 05 och Filip var så nöjd med sin barnvakt. Det var iofs bara två timmar, så han hann väl aldrig sakna sin mami.

Angående nya morgonrutiner är jag ensam med båda barnen när Basse sänder RIX Morronzoo. Det är väl lugnt om det inte vore så att jag också ska iväg till  jobb. Haha, jag har ju inte direkt ett arbete där man kan trilla in osminkad och ba ”det blev 7 extra bajsblöjor så jag hann inte sminka mig idag”. Det gäller att ha goda marginaler, jag vill inte bli en såndär förälder som ständigt trillar in 10 min sent till möten och skyller på barnen. Hur många gånger har man inte hört ”var tvungen att byta blöja” eller ”var tvungen att amma”? Jag förstår inte, då får man väl pallra sitt söta arsle ut ur sängen en timma tidigare? 🙂

Det blev iaf en lyckad morgon här hemma, jag gick upp 05.00 för att fixa hår och makeup. Då hade Basse redan åkt till sitt jobb. Jag hann dessutom även få i mig frukost i lugn och ro, därefter väckte jag pojkarna vid 07.00. Det är perfekt när båda sover så jag hinner bli helt klar. Jag borde kunna gå upp 05.30 i framtiden, men dendär halvtimman som säkerhetsmarginal är bra. Planering är a och o när man har bråttom på morgonen; jag lägger fram allas kläder, laddar kaffebryggaren och gör ibland t.o.m. frukost som jag ställer i kylen.


Vår morgon: IMG_0004
Alex har kommit i en ”plock-period”, allt ska in och ut ur lådor/korgar. Det första han gjorde i morse
var att hälla ut leksakerna i vardagsrummet och sortera in allt i olika vagnar som han sen drog runt…
IMG_0024 morgonmys alexhappy 13536135_10154291693831241_1922940912_n