BEBIS 2 MÅNADER VÄGRAR TA NAPP

Filip är snart 9 veckor och har fortfarande svårt att ta napp! Han tuttar kanske fem minuter, därefter spottar han ut. Jag har inte berättat något här för jag tänkte att ”det går väl över” men icke. Alex sög gladeligen redan veckan efter bb men Filip har fortfarande inte ”lärt” sig. Jag har verkligen försökt med ALLA sorter utan framgång. Har läkarbesök imorron och måste fråga läkaren om tips.

Har någon av er läsare något bra tips på hur man får bebis att ta napp? 

Jag förespråkar verkligen napp åt bebisar (där amningen fungerar alt. bebis tar flaska). Fördelarna hos oss:
– Alex somnar lättare. Dessutom somnar han om snabbare om han vaknar på natten.
– snabb nödlösning vid skrik, typ i varuhus
– kan inte stoppa saker i mun (perfekt på öppna förskolan när han ville smaka på allt)
– motverkar plötslig spädbarnsdöd
Använder man bara napp sparsamt förstörs inte tänder och inte heller talet försenas. Mer positiva aspekter hittar ni här.
Jag poängterar att vi enbart använder napp till natten, det finns ju seriöst inget fulare än att se barn över ett år använda napp på stan.

Har även provat nappar i naturgummi.
IMG_0124

2 comments

  1. Min dotter tog napp på en gång, det var aldrig några problem. Sex år senare kom lillebror till världen, och vi hade bunkrat upp med nappar då vi tog för givet att han skulle ta napp. Men nej, det gjorde han inte. Efter fyra månader gav vi upp, vardagen flöt på och vi hade glömt bort nappen då den aldrig kom till användning. Men när det sedan kom på tal tillsammans med några mammavänner återigen, valde vi att testa en gång. Och rätt som det var tog han den när han var strax över sex månader. Allt har sin tid antar jag..

    1. Haha neeeej fel svar!! Du skulle sagt att sonen tog den efter typ 2-3 månader 😉 Hoppas Filip lär sig snart… Det är ju en lättillgänglig tillfällig trygghet åt barnen.

Comments are closed.