FRISK HAVSBRIS & FINNA FORMEN

Äntligen är det fint väder! Vi har vart ute hela dagen, Alex har gjort nya vänner på olika lekplatser och vi har promenerat säkert flera kilometer. Skönt att motionera när man äter så mycket gott på semestern. Vågen har stannat på 64,5 kg och jag vill ner till 59 kg, det är en bra vikt åt mig som jag haft senaste typ tio åren. Inte för att jag är missnöjd med utseendet, men kläderna passar fortfarande inte!! Jag skumpar (faktiskt) gärna runt med en gosig mage, den är praktisk då ungarna gillar att ligga på den när vi läser böcker. Men ja, dels vill jag inte byta ut hela garderoben och helt ärligt har jag faktiskt inte hittat byxor som passat min nya mysiga kroppsform. Jag har liksom ganska smala lår men större mage, så ska jeansen passa mina lår blir det svintajt i magen. Sjukt obekvämt. Och sitter brallorna skönt över magen blir det pösigt på benen. Ni hör ju själva, det är ju en värre snackis än världsekonomin 😉

Dessvärre är det svårare att gå ner i vikt efter man fött barn, det är något hormonellt som gör att fettet gärna stannar kvar (läste om det när jag pluggade till syrra). På måndag blir det därför en egen komponering av soppdieten! Jag och en tjejkompis ska köra en vecka som kickstart, därefter ska vi utvärdera och planera vidare kost samt motion. Jag vill ju skaffa PT men har ännu inte hittat någon som jag klickat med. Har efterlyst både på Insta och Facebook, vet ni någon så be dem maila; evelinawidman(snabel-a)gmail.com.

Eftersom jag ammar kan jag inte banta eller gå på ensidig diet, så en egen version av soppdieten får duga. Det blir gröt (som vanligt) till frukost och därefter adderar jag kyckling, linser eller annat smarrigt till soppan resten av dagen. Jag får således i mig alla vitaminer, mineraler (aminosyror), proteiner och tillräckligt med näring som förhindrar viktras. En alltför snabb viktminskning utsöndrar diverse stresshormoner som överförs i bröstmjölk, vilket inte är bra för bebis.
Så ingen panik, jag har full koll 🙂

Det ska bli kul, men framför allt motiverande att gå ner i vikt tillsammans med en vän. Man vill ju inte vara den som visar dålig karaktär 🙂 Jag älskar kål (!!) och kryddiga soppor, så jag tror soppdieten är bra. Det blir ju dessutom en nyttig detox eftersom man renar tarmarna från gluten och häver socker/kolhydratsuget. Jag är sååå peppad! Häng gärna med, en vecka ska man väl fasiken klara!! Hoppas bara Filip inte får gaser i magen av kål, bebisar kan ju vara känsliga mot kål, lök, kaffe etc. Han har dock aldrig visat tendenser, men jag vet flera på öppna förskolan som haft problem. We will see!

lysekil 2 lysek 2 IMG_0068 IMG_0086 filip