FÖRKYLNING BEBIS 2 VECKOR

Stackars Filip, nu är han redan smittad av förskolebakterier. Trodde typ inte bebisar kunde bli sjuka vid helamning? Jag har ju ett grymt bra immunförsvar, borde inte Filip också ha det? Alex var ju aldrig sjuk när jag ammade, trots att han kom i närkontakt med både influensa och flertalet förkylningar. Fast ja, förskolebakterier är väl kända för att vara hemska. Vi får försöka hålla isär pojkarna så gott det går här hemma.

Alex har vart sjuk i princip konstant sedan februari och förra veckan blev han snuvig igen från förskolan.
Zzz, snacka om att både vi föräldrar och Alex numera är luttrade. Han är en riktigt liten kämpe som hostar sig genom nätterna utan gråt och både jag och Basse lyckas halvsova genom oljudet. I natt hostade han 19-01 utan att gråta efter oss, jag fattar inte att hans hals fixar det…

Jag och Basse delar upp arbetet med barnen, berättar mer om detta i senare inlägg. Istället för att vi båda ska springa runt som två yra höns och valla de båda, så ansvarar Basse helt för Alex och jag ansvarar helt för Filip. Jag har bytt kanske 2 blöjor på Alex sedan förlossningen… Så får det bli de första månaderna innan amningen blir glesare. Nu ammar jag ju varje timma, ibland oftare.
Vi är dessutom måna om ”egentid” varje dag. Varje eftermiddag får vi en egen timma, då tar en av oss paus i sovrummet och den andra har båda barnen. Detta gör att vi får andrum, tid åt egna intressen eller bara en stund att glo på tv i fred. Fixar jag fransar, naglar eller dylikt är jag borta mer än en timma och då får jag ingen egentid. Haha, det låter kanske lite strikt – men det förenklar verkligen vardagen när strukturerar tillvaron. På detta sättet håller vi oss oförskämt pigga. Dessa två veckor med Filip har faktiskt vart mycket lättare än vi föreställt oss. All thanks to our struktur!! 😉

13162186_10154170021116241_226457696_n
Det värsta med spädbarn och ”lättare” sjukdomar är att man inte kan göra något! Så frustrerande… Pratade med BVC och det enda som gäller vid förkylning är att hålla dem upprätt, ge fysiologisk koksaltlösning (antingen droppar eller spray) och Näsfrida. Jag tycker Renässans spray funkar ok, bättre än bara droppar. Usch, hoppas han blir bättre snart. Tufft för oss båda, det är jobbigt för mig att behöva oroa mig för andningen hela tiden.13153323_10154170020986241_846561741_n

3 comments

  1. Prova att droppa bröstmjölk i näsan med en sån pipett (?), det rådet fick jag när min lilla kille va förkyld vid tre veckor. Funkade perfekt!
    Hoppas han kryar på sig snart!

    1. Tack för tipset! Har också hört att det ska vara bra, vet inte varför jag glömde bort det rådet…? Ska prova till natten, då är det värst 🙁

Comments are closed.