VÄLKOMMEN ”FILIP SEBASTIAN WIDMAN”

Så kom äntligen lillebror <3 

27 april, 08.41, fick vi äran att välkomna älskade Filip Sebastian Widman till världen. Vi tänkte först Oscar eller Carl i mellannamn men det hade blivit fööör kungligt så vi körde traditionellt hans fars namn. Det var en rejäl grabb, likt storebror, som vägde 4020 g och var 52 cm lång. Jag när visst bara tjockisar 😉

Förlossningen gick jättebra, jag kände mig nästan snuvad på hela förloppet. Det var ju liksom denna gången jag verkligen skulle uppleva allt, första gången var ju allt ganska läskigt och nytt och man hängde liksom bara med i en lång dimma. Denna gången ville jag vara mer närvarande i stunden. Haha, men nix… Vi va inne typ 80 minuter innan han kom.

00.00 startade värkarna, jag misstog dock dem som vanliga förvärkar. Hade lite oregelbundna värkar sista veckan, vissa dagar kände jag ingenting.
04.00 vaknade jag av smärta och bad Basse om två Alvedon. Ganska omgående, typ 04.15, förstod jag dock att ”nu är det dags” eftersom värkarna ökade både i interaller och intensitet.
05.00 skickade vi taxi åt barnvakten som kom för att passa Alex.
07.00 kändes det riktigt tufft så jag och Basse åkte in till SÖS. Så fort jag satt mig i bilen kände jag att det var brådis så vi körde bussfil med varningsblinkers, tutan nertryckt och korsade otaliga rödljus 😉
07.15 var vi inne på förlossningen där barnmorskan 07.20 konstaterade att jag skulle få bebis vilken sekund som helst och frågade hur jag ville föda. Haha, snacka om chock!!
07.30 fick jag epidural, thank god! Läkaren var precis i rummet bredvid. Tror dock inte jag hade behövt den, det var bara sista arbetet kvar på förlossningen och epidural tar ju inte bort krystningsvärkarna.

Det blev världens enklaste förlossning, varken några tuffa hormoner eller stygn efteråt och amningen kom igång direkt. Om jag ska ge tips till andra blivande tvåbarnsföräldrar är det att inte vänta med att åka in! Nummer två och därefter kan verkligen komma fort!

IMG_0008 IMG_0022
Stannade på BB-hotellet två nätter mest för att slippa laga mat där hemma…IMG_0081 IMG_0029 filip IMG_0003 IMG_0043
Han öppnade ögonen redan typ andra dagen, det var helt olikt Alex som blundade första typ två veckorna.IMG_0041
Första mötet <3 Vi filmade dessutom allt, sååå kul att titta på i efterhand!!IMG_0069