NY BARNVAKT IDAG

Idag har jag jobbat, som vanligt. Därefter hann jag fixa naglar, fransar och en blow out. Vi hade ny barnvakt och allt gick kanon, Alex älskar verkligen att träffa folk. Varje gång det ringer på vår ytterdörr springer (!!) han till hallen för att välkomna. Idag trodde jag han skulle spricka av glädje när barnvakten började gulla med honom, han blir sååå överlycklig av tjejerna ^^ Alltså han blev så mallig och sprang runt som en tokig iller här hemma, hämtade allt möjligt som han skulle visa tjejen. Hon hann knappt ta emot allt han sträckte över så vände han och sprang iväg efter något nytt… Mitt mammahjärta smälte.

Jag vill alternera med 3-4 barnvakter veckovis och nu hade ena fått heltidsjobb varpå vi behövde en ny i gänget. Tjejen som jobbade hos oss idag har en jättefin profil, hon arbetar deltid på förskola samtidigt som hon studerar. Jag gillar att Alex får ty sig till flera personer och vänjer sig vid flera sorters auktoritära personligheter, vissa av våra barnvakter pratar baaara bebisspråk och kryper på golvet medan någon annan är mer ”vuxen” och saklig i sitt språk (haha läs lite stramare ;)). Jag tror det utvecklar hans personlighet med variation, typ som när man själv växer genom resor och möten med människor. Uppenbarligen har det än så länge gjort honom gott, han är otroligt social.

I slutet av april börjar han förskola och i slutet av sommaren blir det dagmamma. Jag svängde med mina förskoleplaner, vi har avbokat den kooperativa förskolan då jag vill att han går hos dagmamma tills han är kanske två år. Vi har en väldigt välrenommerad fem minuter härifrån, boende vid stranden med flera djur. Tror just djurägandet sålde hos mig 🙂 Jag själv växte upp med mycket djur och natur, det gjorde mig gott (eller? haha).

Lite trist bara att vi måste skola in på förskola som vi vet att vi inte ska stanna på… Det är total-fullt där vi bor så denna förskolan ligger dessutom en bra bit härifrån med bil, det håller inte i längden. Men ja, pga ekonomiska skäl måste vi skola in. Eller måste och måste, jag kan väl sluta jobba och gå på föräldrapenning, men fy fan. Jag tycker det är så fruktansvärt långtråkigt att bara dra hemma 😉 Jag behöver stimuleras i knoppen med mer än saker som baaara rör bebis. Alla är vi olika!

Jag planerar vara hemma de klassiska två veckorna med lillebror, därefter siktar jag på att börja jobba lite smått. Sändningar och jobb i mina företag. Just att lämna över styrandet av bolagen känns jobbigt, jag kan ju faktiskt arbeta hemifrån när lillebror sover. Gällande sändningarna kommer jag ha med mig både barnvakt och lillebror till inspelningarna, det gäller ju bara 60 minuter och de finns i ett rum 10 meter ifrån mig. Kommer helamma i minst fyra månader så han kan ju inte vara ifrån mig alltför länge.

Fick denhär av barnvakten idag <3
alexgungar

Det är en intressant, tabubelagd och upprörande debatt ang. föräldraledighet (vissa blir ju gaaaaalna). Jag tycker, likt Blondinbella, att vi i Sverige borde införa bättre lösningar för oss som inte vill gå hemma i minst ett år. Det finns liksom inget alternativ, man måste gå hemma med bidrag med sina barn tills de är minst ett år (och inte ens då finns det förskoleplatser ;)). Missförstå mig inte, enligt mig är Sverige det bästa landet i världen att kan bli förälder. En undersökning som nyligen gjordes bekräftade faktiskt detta, tror den genomfördes av Unicef. Jag är så galet tacksam att jag liksom får pengar för att vara hemma med mitt barn, men jag vill kunna ha rätten att själv bestämma över min familjesituationen. Jag vill kunna välja föräldratimmarna och inte bara få välja mellan 25, 50 eller 75%. Dessa passar inte alls mig. Jag tycker även det är tokigt att regeringen fördelar upp mamma- och pappadagar, jag tror varje familj själva är kompetenta nog att fördela.
Jag tycker det är konstigt att man inte tidigare får sätta igång att arbeta och då få hjälp med barnomsorg. Det sätter ju igång hela arbetskarusellen i så många led, istället för att gå hemma med statliga bidrag. Aja, i all patriotisk välmening kan vi alltid utveckla dethär fantastiska landet!