SEMESTERN ÄR SLUT!

Japp, nu är bloggledigheten över. Var tvungen att ta en paus, alltså… Det har hänt så sjukt mycket kul senaste månaden! Vi har typ spontanköpt en jättefin lägenhet (nyproduktion, 2015), har sålt nuvarande, håller på att säljer av allt vårt bohag för att köpa byta ut till nya lyan, jag är snart i vecka 34 och ska snart föda lillebror. Alexander går nästintill felfritt (vägrar åka vagnen, ska numera bara gå bredvid), jag jobbar mer än heltid på FOX och ja… Jag får helt enkelt uppdatera er lite för varje dag.

Just nu tar inredningen upp all tid, vi kommer ha dubbelt boende tre veckor bara för att slippa stressen med en snabb flytt. Tanken är att alla möbel- och inredningsbeställningar ska anlända till nya lägenheten nästa vecka, så säljer vi av bit för bit av ”gamla” hemmet. I nya lägenheten blir det färre men kanske lite finare designmöbler och allt ska vara totalt barnsäkrat. Det är öppen planlösning och allt ska vara så enkelt för oss som möjligt med två barn, Alex ska kunna röja runt fritt utan att vi behöver övervaka precis allt. Jag kommer kunna laga mat, lillebror finnas på golvet och Alex leker med sitt utan att jag stressar över att ha koll på två barn… Det kommer naturligtvis bli en tuff tid med två barn, därav unnar vi oss allt nytt med en bit av försäljningsvinsten. Det är vi värda, vårt hem ska verkligen kännas som en lyxig borg! Det känns dessutom skönt att få nyproducerat, vi kommer bo på bottenplan och allt är otroligt isolerat. Vi hör inte grannarna och de kommer inte höra oss (läs lillebror). Skönt också med bottenplan, just för att Alex kommer kunna röja runt utan att man ska tänka på stackarna under 😉

För övrigt har jag massor att berätta om Alexanders utveckling. Fasiken vad lättare allt är nu med en ettåring!! Eller ja, han är ju mycket mer självständig och självgående. Han äter allt vi äter (minus salt) och GÅR nu också, dvs man slipper bära honom överallt. Han sover om nätterna (iaf till störst del ;)) och när han vaknar kan vi dra oss kvar i sängen en halvtimma medan han leker själv. Det känns som om man fått tillbaka livet nu när man får sova ordentligt om nätterna! Haha, snart börjar vi om igen – men då vet man iaf att med lite ansträngning kan vi få tillbaka nätterna till kanske sent i höst. Vi kommer ju inte vänta lika länge med att ta bort nattmål etc. med lillebror, nu har man ju rutin och vet att de överlever 😉

Det jobbiga med en ettåring är viljan och envisheten, jäääääklar vad arg han blir flera gånger per dag. Idag var vi på Ikea och det var riktigt tufft. Jag tänkte berätta mer om ”trotsen” i ett senare inlägg, men jag tror jag och Basse redan nu lägger en grund för vem som bestämmer här hemma. Det gäller att inte ge med sig när han börjar grina i vagnen, bilen eller när han blir uttråkad… Jag kör ögonkontakt för bekräftelse och typ ”mamma ser att du är arg, men det är ju helt meningslöst eftersom vi kommer gå här en timma till” 🙂 Gillar dock inte när han är högljudd ute bland folk, tycker det känns lite ohyfsat. Haha, aja mer om allt i kommande inlägg!!

Idag på jobbet:
kapish13mars
Mina kinder är så pluffsiga nu 🙂 Jättemysigt… Har inte ökat så mycket efter mega-uppgången i julas och eftersom det bara är några veckor kvar orkar jag inte bry mig. Det som läggs på nu försvinner lika fort igen.kapish213mars