”BODIES” & ”HIGH ROLLER”

Idag har jag hunnit med massor! Startade dagen med unika och magstarka utställningen Bodies som innehåller 13 donerade och bevarade kroppar samt över 260 organ. Totalt var det nio rum som visade olika delar av kroppen, så som muskulära-, nerv-, blod-, andnings- och matsmältningssystemet. Det fanns också en del av utställningen som visade fosterutvecklingen, från åtta veckor till åtta månader (donerade då graviditeten gått fel).

luxor-attractions-bodies-exhibit-muscular-display-close.tif.image.1440.800.highDetta är två av de 13 st riktiga kroppar fick man helt fritt gå nära och studera. Det rådde fotoförbud, så bilderna är olagligt stulna från Bodies hemsida 🙂
luxor-entertainment-bodies-exhibit-respiratory-display.tif.image.600.600.high
Sjukt intressant studie men också ganska äckligt (hittar inget annat ord). Jag kunde inte sluta tänka på människorna bakom (innanför eller kanske utanför haha?), speciellt när man fick se de hela människorna på bilderna. Vilka var de när de levde, vad hade de för drömmar och hopp, och vilken lycka eller sorg kände de i livet… Tänk att de skulle hamna här, åt mig att betrakta deras insida. Värdigt men ändå ovärdigt på något sätt och jag hoppas alla besökare verkligen känner respekt. Det var tufft att se alla foster. De stackars små liven, vars chans avslutades av diverse anledningar redan i mammas mage… Klappade lilla ”F” många gånger medan jag studerade ”liken”. Förvånansvärt var att redan vid 8 veckor såg man små fingrar och vid 12 veckor såg fostren ut som små färdiga människor, det trodde jag inte. Inte alls som i gravid-apparna.

Aja, efter en lång lunch vart det vidare till High Roller som är världens högsta parisehjul. På senare år har jag blivit så sjukt höjdrädd och fobier är inte min grej (måste så klart trotsa). Jag va sååå rädd och drog nog ner stämningen i kabinen när jag satt och profylaxandades på väg upp medan alla andra glatt fotade. Väl högst upp tvingade jag mig själv till lite foton och att titta på utsikten. Det kändes bättre efter ett tag men så fort kabinen svingade till kände jag isen i hela kroppen. Haha, sorry för adrenalinpåslag till lilleman i magen 😉
IMG_1943Lyckade pricka solnedgången, vackert!
IMG_0159
IMG_2003Nyfikenhet. Mest av allt önskar jag mina söner samma nyfikenhet på världen, dess platser och människor, som mig. Jag längtar tills de är äldre och vi kan fortsätta utforska denhär planeten tillsammans <3
IMG_1977
IMG_0154 IMG_0152
Efter turen tog jag en lång promenad till Venetian. Promenerade runt utmed kanalerna, småshoppade lite kläder och satte mig på det lilla italienska torget och åt glass… Så mysigt!IMG_0171 IMG_0194
Dethär är alltså inomhus, fejkad himmel.
Galna hotellkomplex här i Vegas.IMG_0187
IMG_0175 IMG_0185 IMG_0180 IMG_0197 IMG_0202

One comment

Comments are closed.