GÅSTOL HÄMMADE INTE UTVECKLINGEN HOS OSS

Nu står Alex utan problem med stöd och kan stappla två steg själv. Jag var lite skeptisk till att ö.h.t skaffa gåstol eftersom det sägs att barnet inte utvecklar gången lika fort. Provade dock hos en väninna och han älskade att snabbt kunna ta sig fram i lägenheten, så vi köpte hem en. Det har vart fantastiskt för oss och Alex har haft en enorm frihet av att kunna komma upp från golvet och ta sig runt. Jag tror snarare, i vårt fall, att han hittat balans på två ben snabbare av gåstolen. Han pausar ofta och det är sällan han sitter utan står hellre (=övar balansen).

Han kryper fortfarande inte, kanske att detta hade utvecklats utan gå-stolen? Jag tror han blir en sån som hoppar över krypandet och går direkt. Nu drar han sig upp mot det mesta och han kan stå själv utan stöd upp mot 15 sekunder. Har han stöd kan han stå typ hur länge som helst. Han har tagit två steg själv, därefter stupar han. Han har fått några dunsar i golvet så han börjar redan bli bra på att parera sina fall. Det är en svår övervägning, jag är naturligtvis rädd att han ska slå sig men jag vill inte skaffa hjälpmedel som hjälm eftersom jag tror det är bra att han lär sig vara försiktig. Lilla snuttis; övning ger färdighet och tålamod är en dygd <3

Såhär reser han sig:
1. Tar tag i aktuell möbel.

IMG_0256
2. Drar sig upp på knä. Fötterna under rumpan, en i taget.
IMG_0257

3. Uppe! IMG_0262
Han älskar verkligen saker som blinkar och ger ljud! Det är sååå kul att iaktta honom 🙂IMG_0246 IMG_0242