BILDER FRÅN PRESSRELEASE INDISKA IGÅR

Gillar tänket kring ”hållbarhet” i varje led i Indiskas verksamhet. Personal-, klimat-, och allmänt produktionsansvar. De talade även om hållbarhet hos konsumenter och att vi idag konsumerar så otroligt mycket. Plagg har numera ingen livslängd och modet svänger från månad till månad, ett medvetet val från butikerna för att vi ska hetsas till att köpa mer. Dessutom ”längtar vi sällan efter produkter”. Förr kunde man spara flera månader till en vara, idag finns knappt det fenomenet med alla krediter och avbetalningar. Jag kände verkligen igen mig, kort och gott; vill jag ha något går jag och köper det. Att spara till något har jag inte gjort sedan jag var barn och ni vet känslan när man öppnade en drömjulklapp som liten, den existerar ju inte.

Men Indiska berättade att trenden är på väg att vända, då nu många modehus går ifrån trenderna med 4 säsonger. Nu arbetar designers för att kollektioner ska kunna kombineras med varandra utan att man märker om plagget är köpt på sommaren eller vintern. Man har inte en sommar- eller vintergarderob utan när man shoppar nytt fyller man helt enkelt på sin befintliga bas. På så sätt kommer kläderna ha längre livstid (=mer hållbart).

IMG_0023 IMG_0025 IMG_0027 IMG_0031Hmm, gillar att man i tröjor numera ser ut som en stor boll 🙂 Får välja tajtare fodral om jag ska behålla kurvorna! ^^