FÖR- OCH NACKDELAR ATT FÅ BARN TÄTT

Älskar Farsta Strand! Naturskönt område med sååå mycket barnfamiljer. Vid 08.00 följde jag Basse till tuben och gick därefter hem till Vera för bananpannkaks-frulle 🙂 Småtjattrade till lunch och for därefter iväg på shopping. Kom hem vid 17 och var helt slut. Det är tufft att vara gravid med en 7 månaders! Det var dock värst under september, när jag mellan spyorna var tvungen att underhålla Alex, jobba och rasta hunden.

Det kommer nog bli riktigt tuffa tider när lilla M kommer i maj. Haha, hur fasiken gör man om ena skriker, den andra bajsar, ena blir hungrig när den andra vill sova?

Jag boostar mig själv och tänker att folk faktiskt överlever tvillingar, och timmarna blir ju till dagar oavsett om man har ett eller två barn. Helst plötsligt är ungarna ur det jobbiga ”blöjstadiet” och man har då slagit två flugor i en smäll 😉 Jag tror den tuffaste tiden är just blöjtiden, när barnen är så osjälvständiga. Det blir tuffa 3-4 år men därefter tror jag det lugnar sig. När jag gjorde en utvärdering av att få barn tätt resonerade jag såhär:

Fördelar:
– barnen har mer nytta av varandra, de leker bättre när de är i samma ålder
– man slipper ”börja om” med tuffa spädbarnstiden efter några år.
Nu får man ”alla jobbiga faser samtidigt”, dvs man slipper börja om med matning, blöjor etc. varannat år…
– jag får tillbaka min kropp tidigare.
Skaffar man barn med 2-3 års mellanrum känns det som om man måste typ träna och banta i 10 år 😉 Nu kör jag på med 3 barn (tredje vill vi dock ha 2 år efter M är född) och kan sedan känna mig ”färdig” med att kroppen förfaller 9 månader per barn. Svårt att förklara, men ni kanske förstår…?
– är man 30+ och vill ha 3 barn med 2-3 års mellanrum blir man nästan 40 när sista är fött.
Det känns lite mycket för mig. Jag vill hellre vara klar senast vid 36.

Nackdelar:
– you will have no life for the next 3-4 years…
Haha, det kommer nog va rätt svettigt att ha tre små knattar skrikandes. Men om några år är ju alla ”stora” och mer självständiga. Jag tycker Alex är mycket ”enklare” nu när han är 7 månader och man slipper konstant vakta/roa honom. Nu kan vi kommunicera och leka tillsammans som vi inte gjort tidigare. Han är  mer självständig nu, han kan förnöjt sitta själv på golvet och pyssla. Jämfört med tidigare när man heeela tiden behövde flytta runt honom mellan babysitter, babygym etc. Ju äldre barnen blir, desto mer kan de roa sig själva genom fantasin.

IMG_0036

Såhär lyxigt serverades jag frulle idag <3
frullehosvera