ÖPPNA FÖRSKOLAN

Idag är det onsdag och det innebär sångstund på öppna förskolan. Det är femte gången vi vart där och det är lika trevligt varje gång. Alla hälsar på alla och det är mysig stämning. Man känner sig direkt välkommen i gänget, fast man kommer ensam. Folk anstränger sig dessutom för att komma ihåg alla namn, både när man anländer och går säger folk numera ”hej Evelina och Alexander” – sjukt trevligt! Undrar om det är så även i mindre städer?

Första gången vi gick dit var jag nervös, jag hade ju aldrig umgåtts med andra i ”baby-sammanhang”. Dessutom var jag rädd att inte passa in i samtalen, jag är ju inte så putt-nuttig som många andra 😉 Jag läser inte mamma-blaskor och skiter fullständigt i special-beställningar av egengjorda napphållare via Instagram.
Första gången på förskolan bar både jag och Alex Hilfiger, båda hade skjorta och jag hade dessutom den klassiska cardigan över axlarna (hahahaha). Jag kände mig sååå obekväm vid sångstunden och genomgick en form av identitetskris när jag hoppade runt i ring med de andra föräldrarna. Tyckte det kändes riktigt stelt. Förskolefröken frågade mig;
”Vilka sånger brukar du sjunga för Alexander?”
”Mest Bä Bä Vita lamm”, ljög jag då vi aldrig yppat en ton här hemma.

Numera lämnas all prestige är utanför förskole-dörren och Alex går i sina Lindex-kläder istället för tröjor för 799 från NK 😉 Haha, man lär väl sig slappna av… Jag handlar ju av kärlek, vill bara att han ska passa in. 

Nu sjunger jag för Alex nästan dagligen här hemma och hans favorit är ”Imse Vimse”. Det är verkligen ett hett tips till alla föräldrar! Lär dig och barnet en sång! Det tar några gånger innan barnet känner igen sången, men så fort jag numera börjar ta ton till Imse Vimse vänder sig Alex med världens största leende och släpper allt han leker med. Han sträcker sig efter mina händer och vill vara med i gesterna. Sången funkar dessutom perfekt vid jobbiga nattningar eller som tröst när Alex slår sig, det blir en trygghet.

Lunch på förskolan idag. Jag var verkligen försiktig och försökte parera varje sked, man vill ju visa lite stil på förskolan 😉 Ändå har han mat i hela ansiktet och på båda händerna. Helt galet, när ska de lära sig äta utan att kladda ner kläder och sig själva?
alexmat