SKAFFAR EGNA ICKE LOGISKA RUTINER

De senaste dagarna har han högljutt vägrat somna i egen säng. Jag ser direkt när han är så pass trött att han ska sova. Han blir lite röd kring ögonen, röd över ögonbrynen (!) och är lugnare än vanligt. Bär honom då till sängen, ger napp och snutte och erbjuder en kvällsslurk. Normalt stannar jag max 5 minuter i rummet, och därefter tar det ca 10-15 minuter innan han somnar. De senaste dagarna har han dock börjat gnälla så fort jag lägger honom i hans säng, han vägrar somna själv!

Numera måste jag sätta honom i liggläge i sittern, ge napp och filt och gunga lite. Det tar typ 20 sekunder, sen somnar han och jag bär över till sängen. Jag tror han lider av lätt separationsångest, han vill inte missa något! Och jag tänker inte underblåsa någon ångest, så han får gärna somna med oss i vardagsrummet. Som tidigare sagt; jag gör inte situationer till problem. Så småningom kommer ju sängen funka igen.

11796254_10153544473326241_8204571206293569945_n
Min lilla, lilla prins. Inte alltid helt logisk 😉

2 comments

  1. Nyfiken, varför får han inte somna i famnen om han verkar orolig? Vad är planen med babysittern?

    1. Haha önskar han ville somna i famnen, men nej.. Han vill överblicka rummet! Längtar tills han blir lite äldre så man kan ligga och gosa, tills han kryper upp i min famn på kvällarna. Jag tror inte det är ultimat för ryggen att sova i babysittern, så därför hoppas jag han snart gillar sängen igen 🙂

Comments are closed.