KONSTEN ATT ALLTID VÄLJA DEN ENKLA VÄGEN

Nu har vi tagit bort smakproverna och till Alex stora irritation är det återigen bara ersättning som gäller. Nu får han fortsätta med det tills han är nästan 6 månader och kan vi låta han bestämma takten för all mat. I många fall är det nog bra att börja med smakprover vid 4 månader, så de vänjer smaklökar och mage – men har man en unge som börjar jollra så fort kylen öppnas ska man nog vänta 😉

Nu får jag starta om hela avvänjningen med nattmål eftersom han på tre dagar lärt sig bli mätt om natten, men men… Och han är fortfarande inte förtjust i flaskan på dagtid, men jag försöker nu inte truga och lirka. Innan var jag orolig för att inte fick i sig tillräckligt och lyckades lirka in 40 ml varje timma, nu har jag helt bytt taktik. Vänder han bort huvudet så får det vara, då får han vänta ytterligare en timma. Är det samma sak då väntar jag igen. Han äter väl när han är tillräckligt hungrig liksom…

IMG_0003
Provade sittdel igår och fick mig ett gott skratt. Haha, kolla bilden nedanför. Inte ens hans huvud når upp till bältet där armarna ska gå in. Aja, jag får fortsätta bulla upp med kuddar i liggdelen, för han gillar inte att missa världen när han ligger ner…IMG_0004 IMG_0009

2 comments

  1. Hej! Angående bältet så är jag inte heeeeeelt hundra för jag har en buffalo men det ska gå att ändra bältet så det är längre ner (mycket längre ner). Gjorde det med min när jag bytte till sittdel och då var min lilla bara 3,5 månad 🙂

  2. Hej,
    Har en dotter som inte gillade liggdelen heller så vi bytte till sittdelen när hon va 3,5 månad. Man kan ju flytta ner remarna där armarna ska in, finns tre olika lägen 🙂

Comments are closed.