SMAKPORTIONER, GRÖT OCH TA BORT NATTMÅL

Det händer mycket när jag är borta från bloggen! Jag håller på att ta bort Alexanders nattmål, har precis börjat. Tänkte berätta mer om det imorron, kanske att någon läsare vill hänga på ”avvänjningen”!? 🙂

Dessutom ska jag börja ge Alexander smakportioner av ”riktig” mat imorron! Jag startade redan när han var 3,5 månad med att doppa mitt finger i min mat och låta han få typ en fjärdedels droppe av smaken. Jag älskar mat i alla dess former och har alltid trott att Alexander kommer bli likadan. Men än så länge har han inte visat något större intresse när han får ”smaka” på det jag ätit. Fast det kanske inte räknas eftersom han inte ens fått skrap, ännu mindre mos eller små portioner.

Tror det är jättebra att fortsätta att låta han smaka på allt, gärna mycket kryddor! Så klart inget salt, men jag kommer inte vara blyg med kryddor. Tror många, speciellt vi i väst, föder upp makaron-och-köttbulle beroende barn genom att ständigt mata med söta smoothies och bananpureér 😉 Barn älskar ju söta smaker, men är det inte rätt märkligt att vi ger dem så mycket sött? Stod i baby-avdelningen idag och det är ju baaara söta mellanmål. Jag kommer säkert falla under radarn och bli likadan, sticka till Alexander de där ”smaskisarna” ni vet, men ja….

Såhär ser min mat-plan ut:
– introducera gröt imorron. Startar med 1/2 tesked, kör det i 2-4 dagar och därefter går jag upp till en hel tesked per dag. Ökar succesivt och om 10 dagar ska Alexanders kvällsmat bestå av en portion gröt. Jag börjar med Sempers banan-gröt med ris. Det är nog mildast för hans mage, om någon vecka mixar jag i lite egen frukt i naturell gröt.
– närmsta veckan ska jag koka morot, potatis och palsternacka. Varje dag ska han få 1/2-1 tesked mos med lite osaltat smör.

Spännande! Hoppas han tycker det är intressant och inte får ont i magen 🙂

IMG_6621 IMG_6623