FRAMSTEG & UTVECKLING – 13 VECKOR

Utveckligen går så fort! Varje vecka märker man stor skillnad på motorik och samspel. Nu greppar Alexander tydligt saker som finns framför honom och för dem med iaf ganska stor pricksäkerhet mot munnen. Man får vara noggrann med vad han får tag på, numera ska allt in i munnen 🙂 Tror övre framtänderna börjar komma, han liksom gnuggar sakerna mot tandköttet.

Minns att jag bara för några veckor sedan tyckte han var sen med att greppa efter saker, han var ju ganska segstartad i babygymet. Men det sa bara ”poff” så började han ta på allt. Han klämmer och känner på det han har i händerna, och ibland kan han ”upptäcka” sina egna händer. Han vrider och verkar fashineras över insikten att han själv kan styra dem. Nu kan man dessutom ge honom leksaker som han inte omedelbart tappar bort utan att han håller kvar dem i knät.

Även samspelet är väldigt koordinerat. Numera är han mycket bättre på att höra exakt varifrån ljuden kommer, han vrider huvudet mot ljudkällan med väldigt liten felmarginal. Det tar ibland några sekunder, men han hittar alltid mina ögon när jag står max några meter ifrån.

Häftigt att se en människa utvecklas, inte bara för att det är min bebis. Tänk att man själv vart sådär liten 🙂

IMG_8546Tutte och snutte måste finnas med varje gång han ska sova… Snutten ligger han och drar över huvudet, fram och tillbaka innan han somnar. Sååååå sött <3