PREMIÄR FÖR STRANDEN

Idag har Alex vart på stranden för första gången! Men haha… man är inte det erfarnaste päronet 😉
Innan vi åkte hemifrån frågade Basses syrra:
– Har ni smörjt in Alexander nu?
– Eh.. Med vaddå?
– Ni måste ju ha solskyddsfaktor!?
– Jaha…
– Och hatt och sånt har ni också eller?
– Eh… Neee…

Fick låna lite SP 50 av de andra och ha Alex i skuggan hela dagen. Jag trodde det räckte att man hade bebisar i skuggan, inte att man måste smörja in dem, ha hatt och att max vara ute typ 2 timmar.

Hur klarar sig ungar i Spanien då?

Jag sprang snabbt ner till havet för att doppa hans fötter och låta han stå i sanden lite hastigt, utöver det låt han bara i skuggan. Jag tyckte det var så mysigt att fota hans första steg i sanden 🙂 Trots att jag hade han i skuggan hela dagen hade han ändå fått lite färg när vi kom hem och jag hade en mindre dispyt med Basse. Han verkade tycka det var katastrof att Alex blivit lite solbränd medan jag anser att ”vafan, det är väl klart ungar får lite färg på sommaren”. Jag såg massor av ungar under 1 år på stranden som lekte med sina föräldrar på filtar, men endast hatt på sig…

Man kan väl inte stänga inne kidsen 6 månader om året bara för att undvika solen? Kände ett uns av dåligt mammaskap bara för Alex blivit lite brun på nosen…

IMG_6007 IMG_6028 IMG_6013 IMG_6033 IMG_6063Zzzzz….. Mat-koma 😉 <3
IMG_6094
IMG_6074

5 comments

 1. Hehe..inte så lätt att veta då man är första gångs föräldrar. Men jo , hatt måste de alltid ha på sig på sommaren och solskyddsfaktor 50+ om man är ute längre och det är varmt. Livsfarligt att vara utan Pga solen. De har ju så skör hud ännu så de tar ju dubbelt värre på barnen.. nåt på huvudet ska de alltid ha på sig.. bra också om hatten ha öronlappar på. Om de är känsliga för öroninflammationer så räcker de att de blåser lite in i öronen.. men ja tycker de varit svårt att hitta såna.. spädbarn får inte heller bli solbrända! För vuxna är de ju också till och med större risk för hudcancer varje gång vi bränner oss. Men man lär sig med tiden! är också första gångs förälder. Men har alltid haft barn runt mig privat och jobbat på dagis så då har man lärt sig en del 🙂

  1. Åhh, tack för tipset! Ja det är inte helt lätt, men man lär ju sig 🙂 Du får gärna berätta om du vet vart man kan köpa hatt med öronlappar!! Jag var inne på både Lindex och Kappahl idag men fann inga…

 2. Hej,

  De rekommenderar inte solkräm
  När bebis är under ett år på grund av alla kemikalier. Det är på grund av att huden är ett organ & tar upp kemikalierna. Så ska du använda solkräm, välj eko.
  Enligt vår BVC-sköterska så ska man ha dom i skuggan och inte ute alls under 11-14 då solen är som starkast.

  Jag väljer då att tipsa om ett superbra soltält från north bend, Med luftning längst ner så det inte blir för varmt. En vuxen får plats där inne tillsammans med bebis och det är inte komplicerat på något sätt att få upp eller ner! 🙂

 3. Hej! Man bör helst inte smörja in barn under ett år enligt Bvc mm. Ha hellre heltäckande kläder. Allt för mycket kemikalier. Liksom ovan bör man ej vistas i solen och helst inte vara ute mellan 11-14. Tänk på att han e liten lillkillen, det blir lättare nästa år vad gäller sola o bada.

  1. Såklart man inte lägger vanliga solkräm från butiken på spädbarn. De skulle jag inte ens använda på större barn. Så mycket kemikalier som sagt! Men solkräm med naturliga ämnen menade jag förstås, men ni kunde ju inte veta vad ja tänkte. Hehe 😉

Comments are closed.