NU ÄR DET DAGS

Nu är förlossningen igång! Jag vaknade vid 06 idag av stark molande ”mensvärk”. Gick upp och försökte promenera bort smärtan vilket inte fungerade, den blev bara värre. Tog Alvedon, TENS-maskin och vetekudde men inget hjälpte. Blev riktigt uppgiven och kände nästan lite panik; ”Ska det blir värre än såhär? Det kommer jag aldrig fixa”.

Kring lunch avtog den konstanta smärtan och värkarna startade. Det kändes mycket bättre, då fick jag chans att vila mellan smärtan. Nu är klockan 22 och jag har haft oregelbundna värkar hela dagen, värst är det när jag står upp så jag försöker ligga ner i sängen. Som glesast är det 20 minuter mellan värkarna, men jag har haft perioder på tre under tio minuter. Då har vi ringt förlossningen som varje gång bad oss vänta liiiite till. Och ja, hon har ju haft ”rätt”. Värkarna har ju glesats ut, jag tror hon hör på mig att det inte är ”dags” än för varje gång man pratar med förlossningen vill de alltid stanna i luren medan man får en värk 🙂

Det är jäääkligt jobbigt och värktopparna gör väldigt ont, men det är som sagt uthärdligt eftersom man vet att man får vila mellan värkarna. Mitt fokus under värken är; ”Om bara några sekunder är det över”. Om jag skulle vara aktiv och ta en promenad skulle nog Alexander komma ut direkt, men jag vill avvakta och verkligen låta allt ha sin gång, så sakta. Dessutom vill jag att han blir Vädur vilket sker när klockan blivit 00.00 på fredag natt 😉

Basse fick avbryta mitt i live-sändning på RIX idag och åka hem. Han stannar hemma nu tills Alexander har kommit. Spännande! Det blir med största sannorlikhet födelsedag 20:e mars, men jag hoppas mer 21:e. Hörs sen…

One comment

Comments are closed.