FÖRÄLDRALEDIGHETEN KLAR

Sedan i måndags går jag på föräldrapenning. Sverige är fantastiskt, det är verkligen otroligt att vi får ersättning för att gå hemma med barn. Helt galet faktiskt, tänk att jag får pengar av staten för att jag väljer att skaffa barn!? Aaa haha, ursäkta meb jag tycker bara det är så fantastiskt lyxigt 🙂 Upp på detta får man barnbidrag, och tycker man fortfarande inte att man har det tillräckligt bra kan man ansöka om bostadsbidrag etc. My god alltså….!! Folk som klagar på de här landet borde emigrera några år och komma tillbaka med en utvärdering 🙂

Min kontakt med Försäkringskassan har inte vart helt smärtfri och det tog dem närmre 3 månader att beräkna min SGI (hur är det seriöst möjligt, läste de en bokstav per dag i varje blankett? ;)). Det är lite speciella premisser och extra blanketter när jag är anställd i egna aktiebolag. Jag kommer (så klart) inte kunna vara helt föräldraledig, jag kan ju inte överge två företag med drygt 20 anställda. Jag kommer vara ledig 75%, 5 dagar i veckan och arbeta 25%, 5 dagar i veckan. Det blir 12,5 %, dvs 1 timma, i varje bolag måndag – fredag. Det blir perfekt, precis lagom att svara på mail och telefon när Alexander sover. Jag kommer inte vara ute på uppdrag själv utan räknar därmed att förlora en liten vinst i bolagen genom att enbart använda personal till alla uppdrag.

Sebastian har ju 60 dagar i föräldrapenning som är reserverade för honom, han ska ta ut 20 av dem istället för semester i sommar. Eller ja, de dagar han inte kör RIX Fm Festival under augusti tar han föräldraledigt. Det betyder att han får ut semestern i pengar istället, ooohh yes – perfekt till husköp!! Sen ska han nog ta ut resterande dagar på helgerna i år (lör+sön) för att inte gå miste om ”de bra betalda dagarna, SGI-dagarna”. Basse kommer inte vara hemma med Alexander, det funkar ju inte riktigt så i hans bransch. Han har det ganska fritt på sitt jobb ändå, så han kommer få stor tid åt Alexander.

bassedarin1Idag gästade min favvo Basses program ^^ 

 

One comment

Comments are closed.