LATENTFASEN ÄR INLEDD

Så var vi igång! Jag har haft ganska rejäl mensvärk sedan igår och imorse ökade den i styrka. Jag har inga värkar som kommer regelbundet, det gör ont hela tiden. Dethär med förvärkar har jag fortfarande inte fattat, men det betyder att man kan klocka dem som vanliga värkar? Det kan man inte på mig, det värker hela tiden i magen och strålar i rygg och ljumskar.

Undersökte väldigt försiktigt och ja, haha, jag håller alla mått för mig själv men nu jag absolut igång. Latentfasen kan hålla i sig flera dagar, och jag har verkligen ingen stress. Alexander får komma när han vill, men jag gissar att det är fysiskt omöjligt i mer än typ fyra dagar från nu. Skulle gissa närmsta dygnen, typ senast måndag.

Alexander är lite lugnare i sitt rörelsemönster, men det är små rörelser nästan konstant. Undrar om han anstränger sig för att komma ut? Jag vill ju inte att han ska bli stressad eller trött, dethär förloppet verkar ju gå ganska långsamt. Undrar även om utdrivningsskedet går långsamt eller snabbare när varje centimeter nu tar ganska lång tid? Det borde ju nästan gå snabbare, när allt liksom är super-mjukt och redo. Han ligger verkligen lååångt ner nu.
Jag tycker det är lite underligt att de flesta mammor inte lär känna delarna ”där nere” 🙂 Då har man ju verkligen noll koll på vad som händer? Haha, fast om majoriteten inte bryr sig kanske det är jag som är konstig. Men det är ju jättehäftigt att följa sin egen förlossning!? Jag hade aldrig klarat av att vara oviss 🙂

Aja, Basse har precis serverat mig frukost på sängen. Idag ska vi ta fram allt inför Alexanders ankomst, bädda skötbord, säng och vagga. Jag har börjat producera råmjölk så om jag orkar ska vi försöka åka in till Lindex och köpa en amningsbh. Skönt att mjölken kom igång, det är man ju ofta orolig för. Speciellt om man opererat boobsen flera gånger.

Hörs senare 🙂

IMG_3755Precis efter första testet förra sommaren 🙂