INNE PÅ FÖRLOSSNINGEN IGEN, NU ÄR DET NÄRA

Fick konstaterat att jag är öppen 2 cm idag! Spännande! Det behöver dock inte betyda bebis de närmsta dagarna, men jag tror verkligen att han är på g nu. Minns ni att jag tidigare sagt att han kommer 12:e mars? My god, det är imorron… Kommer han då blir jag seriöst rädd för mig själv, hoppas nästan han inte gör det 🙂

Till saken… Jag har senaste veckan funderat på om jag börjat sippra fostervatten eller blivit halvt inkontinent och beslutade att undersöka min livmodertapp på egen hand. Efter noggrann utbildning från en väninna som är sjuksyrra provade jag och bedömde mig själv som 1-2 cm öppen. Ringde således min barnmorska som hänvisade till förlossningen. Att man är öppen behöver ju inte nödvändigtvis betyda att bebis är på väg ut inom närmsta timmarna, men eftersom jag vart på Yasuragi och badat i pooler två dagar är det inte bra om fostervattnet läcker. Då har ju bakterier och annat fri passage in till Alexander som övar att andas i fostervattnet.

Iaf så pratade jag med förlossningen som bad mig komma in. De bad mig ta med bb-väska eftersom de ville sätta igång mig om vattnet gått, tror ni jag tyckte det var spännande!? 🙂 Väl inne på förlossningen konstaterades det först att jag tyvärr blivit lite halvt inkontinent 😉 men sedan sa läkaren att jag var öppen 2 cm, precis som jag själv känt. Hinnorna var hela, livmoderhalsen var ca 3 cm och Alexanders huvud låg tätt inpå. Läkaren gratulerade att jag som förstföderska hade fått 2 cm ”gratis” utan smärta, vilket tydligen var ganska ovanligt. Score!! 🙂 Så jäääkla härligt att jag har kommit 2 cm av totalt 10. Resterande åtta cm kan ju trots allt bli katastrofala, men jag har gott mod. Livmodertapp- och hals var jättemjuka, så mjuka de kunde vara sa läkaren. Hon gissade på max en vecka tills han är ute, men sa att det lika gärna kan ske inom närmsta dygnet.

Jag har nu haft sammandragningar hela dagen, eller så kanske det är förvärkar. Jag har inte riktigt förstått skillnaden…? Mina sammandragningar känns som mensvärk och spänner, men de gör inte så ont att jag måste andas genom dem och de strålar inte ner i lår eller rygg. Jag tror sammandragningarna från idag har uppstått då läkaren irriterade livmodertappen, men något är ju absolut på gång. Alexanders rörelsemönster har ändrats senaste två dagarna, han är helt vild och idag har han gått bananas nere i magen, typ hoppat på huvudet (!!). Tror han vill ut och försöker få vattnet att gå 🙂

Jag har även märkt en personlighetsförändring hos mig själv. Jag är superpigg och lagar mat, städar och tvättar helt maniskt här hemma. Jag nästan skrattar åt mig själv, men kan inte sluta!! Idag har jag stått framför spisen 18-23 och frysen är verkligen proppfull nu. Det måste ju vara någon form av mamma-hormon?

Aja, nu är klockan 00.00 och jag måste försöka varva ner för att sova. Ska tända ett doftljus och be Basse massera mig, förhoppningsvis blir det några timmars sömn. Tänk om Alex kommer inatt…!?

Från Yasuragi i söndags… Fyra-rätters mellan de varma baden…. ^^
Skärmavbild 2015-03-12 kl. 00.12.11

yasuragi

OBS – Innan någon får moral-panik av att jag undersöker mig själv: Jag rekommenderar inte alla prova, men är man säker på att man vet hur man gör så ser jag inga problem med att lära känna sin egen kropp. Och nej, läkarens handskar är absolut inte sterila – de är hygieniska, precis som ens egna händer om man noga tvättar sig. Dessutom nästan rekommenderar ju läkare att man har sex för att få igång en förlossning, och hur hygieniskt är det?

Jag kommer nog fortsätta undersöka varannan dag, det är ju perfekt att kunna hålla koll själv 🙂