BASSE BLIR ÅRETS PROGRAMLEDARE PÅ MTG

Det är just nu världens stoltaste fru som skriver. Basse vann utmärkelsen ”Årets programledare” på MTG igår vilket är en grym merit. MTG med Viasat äger Sveriges största radio- och tvkanaler, Basse vann utmärkelsen inom radio.

Hårt arbete lönar sig och han är verkligen värd priset. Jag är grymt imponerad av hans arbete de senaste åren; han intervjuar regelbundet världens största artister, leder tre stora radioprogram på RIX Fm (normalt har man ett… :)) samt RIX Fm festival sommartid. Han är driven, målmedveten och ödmjuk. Jag beundrar honom på så många olika plan.

Vi talar ofta om hur vi driver varandra framåt i våra karriärer. Vi vill imponera på varandra och eggas av att se den andra blir stolt. Även om vi på papper har väldigt olika arbeten, han är programledare på radio och jag äger två bolag med anställda, så finns det en fundamental likhet; vi ansvarar själva hur våra produkter ser ut. Faller vår produkt så faller våra jobb. Basse formar sina program och jag formar mina företag. Vi har båda ett stort kreativt ansvar och kan inte slentrian-jobba utan att hjärnan hela tiden är med. Vi kan aldrig stå stilla utan måste hela tiden ligga steget före. Hela tiden måste vi utveckla våra produkter, annars kör någon annan om.

Vi har helt olika metoder och strategier för att nå våra mål, och det är nog denna differens som gör att vi finner inspiration i varandra. Vi lär oss och fascineras av varandra. Basse är väldigt kreativ och vågar tänka ”outside the box” medan jag förlitar mig på statistik och skulle aldrig våga producera något innan tio analyser. Basse är mer känslig i affärer medan jag ångar på och hoppas de flesta hann slänga sig ur vägen. Jag lär honom att gasa medan han lär mig våga tänka annorlunda och stanna upp.

Efter lunch firar vi med tårta och ikväll blir det middag på restaurang. <3
bassemtg