…HEMMA PÅ VÅRAN GATA I STAN…

Hormon-attack på morgonpromenaden idag. Det har snöat flera dagar och allt har lagt sig så perfekt… Vårt område i Skarpnäck är så mysigt. För mig känns det så ur-svenskt och jag älskar tryggheten. Här vet man hur dagarna kommer och går, här händer sällan något oförutsett. Här bor man i sina små radhus, byggda tätt inpå men socialt ändå långt ifrån, man har välskötta trädgårdar, träsniderier på ytterdörren som hälsar ”Välkommen” och hänger grannen ut flaggan så är det ok även för mig (man vill ju annars inte sticka ut)… Man hälsar glatt varje morgon men stannar hellre innanför ytterdörren några sekunder om grannen är påväg förbi.

Vi svenskar så timida och skötsamma, alla på sin kant. Vi har ett fint välfärdsystem med alla bekvämligheter då livet är utmanande. Visst gillar vi att klaga, speciellt på våra myndigheter men det botar en charterresa, en gång om året. Plus i kanten att vi får njuta av alla fyra, vackra årstider och att vi har så fin natur med djupa sjöar och stora skogar. Jag älskar verkligen Sverige och vår kultur <3

Nu ska jag gråta till ett avsnitt Extreme Home Makeover. Livet är ju faktiskt fantastiskt.

skarpnäck