GRAVIDSTATUS VECKA 33 – VIKT, KROPPEN & KÄNSLOR

Vikt: 64,9 kg 
+ 200 gram sedan förra veckan
+ 5,9 kg sedan plusset i somras.

Kroppen: Känns bättre än förra veckan. Jag går utan kryckor och kan ligga ner, sover 2-4 timmar i sträck vilket är fantastiskt. Det är sååå skönt att få sova om nätterna! Har fått konstaterat inflammation i revbensbrosket på två ställen men stretchar flera gånger per dag vilket gör det lite bättre. Dock kommer det nog inte kunna läka innan förlossning eftersom Alex börjat fixera sig just på de två utsatta platserna 🙂 Hans rumpa är på ena stället och hans båda fötter trycker på andra. Ibland buffar jag undan honom och lägger min hand för revbenet så han inte kommer åt, men då gör det dubbelt så ont när han sedan lägger sig tillrätta igen… Jäkla unge! ^^

Alexanders rörelser är mer svepande nu, inga kraftiga och plötsliga sparkar eftersom utrymmet i magen är mindre. Hans rörelser syns nu tydligt utanpå mina kläder. Häromdagen blev jag utstirrad av en tant på tuben and I don´t blame her; det såg ut som om en alien försökte rymma genom naven på mig.

Känslor: Jag mår bra, är glad och längtar efter min son. Veckorna går fort, känns som det var igår jag skrev förra veckostatusen?
Har faktiskt känt lite ångest också, om några veckor kommer jag aldrig mer få vara ensam. Nu börjar det liksom bli dags, det finns ingen återvändo och jag kommer inte hinna göra ”just detdär innan jag får barn”. I några dystra sekunder kände jag även oro för att Alexander skulle komma mellan mig och Basse, tänk om Basse älskar mig mindre nu när han får en son? Kommer jag glömmas bort och att Basses fokus flyttas till Alexander? Jag älskar ju Basse mer än livet självt, tänk om hans känslor för mig svalnar?

Haha, dedär tankarna försvann lika snabbt som de kom. Men de swishade ändå förbi, så har jag inte känt förrän nu.

Är glad att jag har förberett allt i hemmet. Ska köpa bärsjal och en Mamaroo elektronisk babysitter, men det är ingen panik.

gravid vecka 33 vecka 33 vecka 33 gravid vecka 33