HALLELUJA MOMENT – VATTENGYMPA GRAVID – BABYGRUPPEN.SE

Provade vattengympa idag och det var MAGISKT! Inte bara för att det bröt en riktigt kass dag utan för att det verkligen var helt fantastiskt skönt. Jag vill verkligen nå ut till så många tunga, trötta gravida kvinnor som möjligt med detta; Prova vattengympa för gravida!

Jag har tidigare efterfrågat träning för gravida och flera tipsade om vattengympa. I fredags skickade jag ett mail Babygruppen och frågade om jag sent om sider kunde boka in mig på en 5-veckors kurs med start idag.
Jag föder ju om 8 veckor så jag måste starta nu om jag ska hinna gå. Fick ett mail strax efter lunch att jag var välkommen till en grupp på Södermalm, perfekt!

Så fort jag kom ner i vattnet försvann smärtor, krämpor och tyngder. Det låter säkert överdrivet, men jag hade nästan glömt bort hur bra man kan må i kroppen. Eftersom man endast bär upp/väger 10% av sin vikt i vatten svävade jag fram. All tyngd mot bäckenben och underliv försvann på de få sekunder det tog att gå ner i bassängen, nästan så jag blev religiös 🙂 Jag kunde röra mig som jag inte gjort på över ett halvår, det var sååå skönt och självförtroendet sköts i topp. Jag sprang, stod på händer (!!), gjorde jumping jacks och blev värsta karatekid 🙂 Det var en underbar känsla av att kunna röra sig, sprattla och sträcka ut kroppen igen. Jag mådde så fantastiskt bra!

Vi fick även träna med hantlar, herrejösses vad jobbigt 🙂 Både ben och armar fick sig en rejäl genomkörare och jag darrade i musklerna på väg hem. Otroligt skönt, tänk att man faktiskt kan träna såhär hårt när man snart är i vecka 32! Varför har jag inte upptäckt vattengympa tidigare och varför har inte min barnmorska tipsat om denna gudagåva?

Denhär boosten för självförtroende behövdes verkligen, idag hittade jag tillbaka till min kropp. Det var ganska sorgligt att gå upp ur basseängen, kändes lite som
”jaha, tillbaka till denhär skiten igen” för de 60 minuterna i bassängen var nog de bästa 60 minuterna på många månader.

Bor du i Stockholm så boka gärna på Babygruppen – de har små grupper med kunniga och tydliga instruktörer.
Jag har frågat runt och googlat en del, Babygruppen har absolut bäst kritik. Sprid ordet, så fort ni hör någon trött gravid – tipsa om vattengympa för gravida!

vecka 31
vattengympa gravid rosenlund vattengympa
Stundtals blev det riktigt svettigt, grymt bra träning med hantlar och snodd.
Jag tyckte det var skönt att allt skedde i ens eget tempo och ingen annan kunde se hur man tränade.
Vissa låtar behövde jag verkligen vila och då kunde jag trampa vatten lite lätt istället för att fortsätta köra…
babygruppen vattengympa