VISSA DAGAR… (VARNING FÖR LÅNGT, TRIST INLÄGG)

Det är sällan jag låter negativa yttre omständigheter påverka mig, men idag rann det över. Dagen börjar med att jag vaknar och ser min nya favvobok ”En riktig födelsedag” av profylaxdrottningen Anna Frisk ligga förstörd på nattduksbordet. Basse går upp på nätterna och ger mig ispåse mot ischias så jag kan sova. Någon gång under natten har jag vaknat och lagt påsen rakt på boken… Självklart finns ett hål i påsen, isen har smält och boken är har under natten sugit åt sig allt vatten. Nattduksbordet var helt torrt, det vara bara boken som var helt dränkt, varenda sida var krullig.

Jaja, strunt samma. Går upp och ringer akutmottagningen för läkartid, behöver ju kryckor. SÖS meddelar att jag antagligen får vänta kring 20-24 timmar, det är ju inte aktuellt så jag försöker ringa min ordinarie läkare som inte har tid förrän nästa vecka… Appropå ingenting frågar läkaren om frikort. Just det, i Sverige har vi ju lyxen att inte behöva betala mer än typ 1100 kr per år för läkarbesök. Efter detta får man gå gratis. Jag räknar snabbt ihop att jag lagt omkring 1500 kr på läkarvård senaste året och ska således ringa till de senaste vårdinrättningarna för att be om kvitton så jag kan få detdär jäkla frikortet. Efter tredje samtalet tänker jag att ”nu struntar jag i vilket, jag skulle nog fan kunna betala 1100 kr för att slippa denhär skiten…”.

Plötsligt ringer tandläkaren där jag hade tid efter lunch och säger att han måste gå hem pga sjukdom. Ny tid finns om tre veckor. Får samtidigt brev från Försäkringskassan med 70 olika blanketter, jag är ju egen företagare vilket innebär helt andra regler och rutiner än någon med vanlig anställning. Speciellt när man är VD på två aktiebolag, hade jag haft annan bolagsform vore det smidigare. Nu hade jag fyllt i något fel vid tidigare blanketter, vilket resulterar i sjukt mer extrajobb för att ställa allt tillrätta…

Tre paket hade sista hämta-dag, två rastlösa hundar, en kropp som värker och ja…. Ibland brister det. Jag la mig på soffan och stängde av telefonen. Basse åkte iväg för att hämta mina paket, köpte en stor påse lösgodis, hämtade pizza (kom inte ihåg sist) och hyrde kryckor på ett rehab-center.

Tur att man har världens bästa man. Jag försökte starta om dagen och vända den jobbiga starten men nej, denhär dagen har verkligen vart riktigt jobbig förutom vattengympan på kvällen…

anna frisk