SÖMNLÖSHET TREDJE TRIMESTERN

Har förstått att det är vanligt att man inte kan sova i slutet av graviditeten? Inatt låg jag och vred mig till 04, hade förvisso sovit lite på dagen (pga sömnlöshet natten innan :)). Jag har nog haft problem med sömnen sedan omkring vecka 27, somnar inte tidigare än 03. Tur att jag inte har ett ”vanligt” arbete, det gör inte så mycket om jag är trött på dagarna 🙂 Mår jag dåligt kan jag gå hemma i myskläder en hel dag utan att behöva sjukanmäla mig, underbart att driva eget! Perfekt också när man har barn, jag och Basse kommer aldrig ha problemet med att vabba. Jag har sååå många vänner med småbarn som har den ständiga fighten om vem som ska vara hemma med det sjuka barnet, båda föräldrarna har dåligt samvete gentemot sitt arbete och ingen vill vara hemma.

Jag och Basse har redan nu gjort klart inför föräldraledighet och vem som ”ska göra vad” när Alexander är född. Jag kommer ta ut föräldraledighet 4-5 dagar per vecka och resterande dagar per vecka ägnar jag åt företaget. Jag kommer inte vara ute så mycket på mina företags uppdrag utan ska mest arbeta hemifrån och koordinera, på så sätt får jag både föräldrapenning + lön och mina företag kan fortfarande drivas av mig. Basse kommer inte ta ut någon föräldraledighet alls, förutom 3 veckor då vi reser bort nästa höst. Både jag och Basse är personer vars arbete är en livsstil, vi jobbar 7 dagar per vecka så om Basse bara effektiviserar sin tid och lägger helgerna fria kommer han kunna avlasta mig om det behövs.

Längtar tills vi blir fem i familjen! Jag, Basse, Tessie, Doris och Alexander… En bekant till mig födde båda sina barn 6 veckor för tidigt, det innebär att jag skulle föda om bara 4 veckor 🙂 Men borde man inte haft problem tidigare i graviditeten då, typ sammandragningar? Jag har ju inte känt något alls, förutom när jag jobbar och bär tugnt. Hoppas nästan Alex kommer någon vecka för tidigt 😉


Snart är vi fem…IMG_3045

2 comments

  1. Vill han inte vara pappaledig? Han går ju miste om otroligt mycket? Jätterviktigt för barnet att få bra kontakt med pappan också 🙁

    1. Jo men saken är att han har väldigt flexibelt arbete, vissa dagar är han borta några timmar så han kommer kunna ta Alex nästan hela dagar flera gånger per vecka + fulla helger om han vill få egentid. När Alex föds är det 4 månader tills Basse har 4 veckors semester i sommar, därefter åker vi bort 3 veckor i höst. Dessa 3 veckor tar Basse nog som pappaledig…

      Men som sagt, allt ställs nog på ända när Alex är ute ^^ Vi kanske får slåss om vem som ska vara hemma 😉

Comments are closed.