GRATIS PROFYLAX ONLINE

Tokigt att man ska betala över 2000 kr för att gå profylaxkurs i Stockholm. Är det så dyrt i resten av Sverige också?

Jag och Basse kommer  skriva in oss i en kurs efter nyår, men det tar principiellt emot att lägga så mycket pengar på två korta tillfällen för att lära sig andas. Det är verkligen ingen rocket-science, det är något vi förstagångsföräldrar kunnat få komprimerat och gratis inbakat i föräldrakursen hos barnmorskan. Har jag tid och ork ska jag skriva ihop ett kompendie efter kursen i februari!

Har letat lite på internet och hittat denna ”kurs” som är gratis, Signekursen av Barmorskeförbundet. Klicka här.

Ang. kurser inför barn och förlossning kommer jag iaf gå yoga-, profylax- och föräldrakurs. Vi kommer även besöka bb två gånger innan förlossningen, dels en gång i december och därefter en gång i slutet av februari. Det handlar absolut inte om att jag är orolig inför förlossningen, jag ser snarare fram emot det. Däremot är jag en nyfiken person som fascineras av nya vändor i livet, jag vill leva ut denhär graviditeten till max och lära mig allt! Jag spenderar redan många timmar varje vecka med att läsa bloggar, forum, läkarartiklar etc.

Jag tror att nyfikenhet, planering och visualisering (mental förberedelse) är viktigt oavsett resor och mål i livet. När jag gör en semesterresa läser jag alltid på mycket; fakta om staden/landet, utflyktsmål, vad man får – och inte får missa etc. Man blir inte bara allmänbildad utan får även ut mer av varje resmål väl på plats, det blir mindre stressigt och man hinner njuta mer av varje ögonblick istället för att fundera på vad man ska göra härnäst. Tror det är likadant med en förlossning, ju mer kunskap desto mindre stress och mer förståelse för vad som händer (=trygghet & lugn).

Första kvällen tillsammans. Jag hade precis anlänt som programledare för Ringoling till Budapest. Basse var producent 🙂
CIMG0620